Gallery

ПЕРША СПОВІДЬ ТА УРОЧИСТЕ СВЯТЕ ПРИЧАСТЯ У НОВОВОЛИНСЬКУ 18 01 September 2017, 16:27

АЛЕЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ НАЦІОНАЛ-СОЦІАЛІЗМУ 0 26 October 2016, 15:03

КОНЦЕПЦІЯ ПРОЕКТУ ВОБФ «КАРІТАС-ВОЛИНЬ» І ТОВАРИСТВА ДОПОМОГИ ІМ. СВ. БРАТА АЛЬБЕРТА ОТРИМАЛА ПОЗИТИВНУ ОЦІНКУ І РЕКОМЕНДОВАНА ДО ДРУГОГО ЕТАПУ КОНКУРСУ

20 March 2017

15 березня 2017 р. у Варшаві відбулося засідання Комісії відбору проектів Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», під час якого було проведено оцінку Концептуальних записок, поданих у рамках першого конкурсу по Тематичних цілях «Безпека» і «Спадщина». Відповідно до вимог Програми ЄС, у грудні минулого року  ВОБФ «Карітас-Волинь» і Товариство допомоги ім. Святого брата Альберта завершили спільні напрацювання над підготовкою концепції спільного проекту, яка була подана на цей конкурс. Під час засідання Комісії було оцінено 600 Концептуальних записок. Представники центральних і регіональних органів влади трьох країн (Польща, Білорусь, Україна), що входять до складу Комісії, рекомендували до наступного етапу конкурсу всі концепції, які отримали позитивну оцінку, серед них - Концептуальна записка ВОБФ «Карітас-Волинь» і Товариства допомоги ім. Святого брата Альберта. Варто зазначити, що Спільний Моніторинговий Комітет Програми відмітив високу якість отриманих концепцій проектів з тематики охорони здоров’я, соціальних послуг та спільних проблем безпеки.

У зв’язку з цим «Карітас-Волинь» і Товариство допомоги ім. Святого брата Альберта розпочали підготовку над проектом для подання на другий конкурс відбору, який триватиме до червня 2017 р.

Спільний проект направлений на тривале транскордонне співробітництво між однорідними суб’єктами (хоспісні заклади) на прикордонній території України та Польщі. Реалізація сприятиме покращенню якості життя невиліковно хворих мешканців території Програми (Волинська область і Підкарпатське воєводство) та членів їхніх родин шляхом полегшення доступу до соціальних послуг та охорони здоров'я, а саме до системи паліативної допомоги. Виконання заходів проекту дозволить отримати наступні продукти:

- Регіональний центр паліативної допомоги (Волинська область, Україна).

- Заклад цілодобової опіки та лікування (Підкарпатське воєводство, Польща).

Return