Gallery

ПЕРША СПОВІДЬ ТА УРОЧИСТЕ СВЯТЕ ПРИЧАСТЯ У НОВОВОЛИНСЬКУ 18 01 September 2017, 16:27

АЛЕЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ НАЦІОНАЛ-СОЦІАЛІЗМУ 0 26 October 2016, 15:03

РІВНЕНСЬКІ ПЕРЕСЕЛЕНЦІ ОТРИМАЛИ ДОПОМОГУ ВІД ВОБФ «КАРІТАС-ВОЛИНЬ»

29 April 2017

Нещодавно ВОБФ «Карітас-Волинь» надав допомогу у вигляді 1 т гуманітарних речей та 20 продуктових наборів вимушено переміщеним особам, які є членами рівненської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання переселенців». Активісти цієї організації створили у Рівному тимчасовий пункт видачі допомоги, де потребуючі переселенці могли підібрати для себе необхідні речі. Асортимент гуманітарної допомоги різноманітний: одяг для дорослих і дітей, якісна постільна білизна та рушники. Набори харчування включали в себе продукти, необхідні на щодень: крупи, макаронні вироби, олія, солодощі, фрукти, борошно, цукор, чай. В результаті проведення благодійної ініціативи підтримку отримало 68 родин рівненських переселенців, які, в свою чергу, подякували ВОБФ «Карітас-Волинь» та зазначили важливість підтримки та уваги з боку благодійного фонду.

Більша частка мирних жителів, які були примусово переміщені через збройний конфлікт, зараз є надзвичайно вразливими (неповносправні особи, літні люди, хворі, діти-сироти, багатодітні та малозабезпечені родини, сім’ї, які втратили годувальника). Лише половина тих, хто працював до моменту переселення, змогли знайти роботу на новому місці. Основні потреби, пов'язані із вимушеним переміщенням громадян полягають у наданні гуманітарної допомоги. Родини не мають власного житла, тому багато грошей іде на щомісячну оренду та оплату комунальних послуг. Через це родини переселенців економлять на продуктах харчування, не мають коштів для придбання сезонного одягу та взуття. Більшість з них проживає за межею бідності. Міжнародний досвід свідчить, що проблеми внутрішньо переміщених осіб не можна розглядати як скороминущі, особливо це стосується найбільш уразливих категорій. Тому у цей складний час переселенці потребують підтримки та уваги і будь-яка допомога є надзвичайно важливою для них.

ВОБФ «Карітас-Волинь» висловлює щиросердечну подяку іноземним жертводавцям, а також усім, хто долучається до надання допомоги для наших потребуючих співвітчизників.

Return