ПЕРША СПОВІДЬ ТА УРОЧИСТЕ СВЯТЕ ПРИЧАСТЯ У НОВОВОЛИНСЬКУ 18 01 вересня 2017р., 16:27

ЗУСТРІЧ З ПРИЙОМНИМИ РОДИНАМИ

26 травня 2017р.

З нагоди міжнародного Дня сім’ї в Центрі для дітей та сімей ВОБФ «Карітас-Волинь» відбулася зустріч з прийомними сім’ями, організована за підтримки міського Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді. Запровадження свята було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним становищем родини та її значенням у процесі виховання покоління, що підростає. Сім’я, любов і вірність - це стовпи, на яких тримається наше життя. Родина дає нам відчуття опори під ногами, любов пов’язує нас з Богом, а вірність укріплює нашу віру в людей. Від поведінки батька і матері, їхньої ролі у вихованні дітей залежить статус сім'ї. Сім'я вводить дитину в суспільство, саме в ній вона одержує соціальне виховання, стає особистістю.

Під час заходу фахівці Центру для дітей та сімей та присутні обговорили питання, які виникають в процесі виховання дітей. Батьки спільно із соціальним педагогом, визначили 10 найважливіших проблем, з якими доводилось зіштовхнутися під час прийому нової дитини у сім’ю. Це адаптація дітей в родині та в школі, стосунки з однолітками, бар’єри у спілкуванні, педагогічна самоосвіта та інші психологічні питання. Батьки наводили приклади з власного досвіду, як краще вирішувати гострі питання, не травмуючи нового члена сім’ї, а навпаки сприяти його інтеграції у родину. Батьки-вихователі та прийомні батьки мали змогу поділитись досвідом, отримати  цінні поради та задати проблемні питання фахівцям, які бачать ситуацію зі сторони. Поки спеціалісти центру спілкувалися з родинами, дітлахи під керівництвом психолога Наталії Гавронської, готували своїм мамам сюрприз - об’ємну паперову квітку. Подарунок, зроблений своїми руками, є найдорожчим і найціннішим для кожної матусі. Наприкінці заходу, працівники Центру гостинно пригощали учасників зустрічі різними смаколиками. Сподіваємося, що такі зустрічі стануть традиційними і будуть підтримкою для прийомних батьків в нелегкому процесі виховання дітей.